Polarisering



Industri- og Næringspartiet

11 januar 2022

I kontroversielle tider polariseres stemmene.

Folket søker til ytterkantene som ofte er klare på løsninger


Rødt har vært klare på sin motstand mot de høye strømprisene og de tiltak de skiftende regjeringer har gjort og som har ført til at vi nå er i en strømpriskrise.

Men Rødt har også vært veldig flinke til å kommunisere sin støtte til industrien og endret på sitt partiprogram mht vindkraftverk på land, i fjæra og havet før valget og at de fjernet avviklingsdato på olje og gass næringen.

At de i stede gikk inn for STOPP i leting etter ny olje, som i realiteten er "same shit different wrapping", har svært få fått med seg.

Media er også veldig gode til å ikke kjøre dem på sitt kommunistiske ståsted.

I følge partiprogrammet ønsker de et samfunn basert på ideer der Marx og Engels sine dogmer er sentrale.

Jeg er ikke noen tilhenger av de tradisjonelle ytterkantene på høyre eller venstre side av det politiske landskapet. Ja, Rødt har veldig mange gode poenger og saker, det har også FrP, H, AP, SP, SV og tilogmed MDG innimellom.

Poenget er at ideologiske partier vil marginaliseres, men bestå.

Hvor fremtidsrettet de er, er jeg imidlertid veldig usikker på.

Norge henger litt etter resten av Europa, også i politisk utvikling.

Vi ser at partiene som sakte og rolig blir styringspartier er de som klarer å fange fornuftige, tidsriktige løsninger og klarer å legge bort gamle ideologiske dogmer fra to århundrer tilbake.

Vi lever i en informasjonstid der folk i større grad innhenter egne standpunkter i forskjellige saker i stedet for å lese i avisa på jobben hva som er rett og galt å mene.

Folk lar seg ikke påvirke i samme grad fra en mektig partisekretær som skriver på lederplass hva som er "fakta" og ikke.

Folket tar mer eierskap i hva som er sannheten, på godt og vondt.

Kan Rødt bli et nytt "Arbeiderparti"?


Kjør debatt